Portfolio

Met Zonder Regenjas

met Sofie Smits, Jasmijn Piek & Isabella Kovács

 

Trek je jas uit en speel in de regen! Ervaar een omgekeerde wereld waar verrassingen op de loer liggen. Loop over wolken en voel een regenbui in de paraplu. Ontdek en werk samen, 'Met Zonder Regenjas'.

'Met Zonder Regenjas' is een interactieve installatie voor jonge kinderen. Met gebruik van interactief geluidsontwerp en lichtanimaties beleven kinderen een ervaring van een omgekeerde wereld. 

'Met Zonder Regenjas' werd gemaakt in opdracht van het 2turvenhoog festival.

Als De Bus Niet Komt

 In ‘Als De Bus Niet Komt’ wordt de bezoeker meegenomen in een interactieve geluidservaring over overprikkeling in het openbaar. Elke dag dezelfde reeks aangeleerde handelingen verrichten, maar wat als de bus niet komt? 

Het verhaal achter de installatie is de reis naar school van een jongen met autisme. Zijn moeder ging altijd mee met de bus en zij leerde hem stap voor stap alles wat hij moest doen om zelfstandig van zijn huis naar school te komen, en weer terug. Bij deze halte opstappen, gedag zeggen tegen de buschauffeur, naar dit perron lopen, de juiste bus pakken… tot op een dag de bus niet kwam.

Wat doe je wanneer de reeks aangeleerde handelingen wordt doorbroken? Wat doe je op zo’n moment waarin helder nadenken lastig is door alle prikkels om je heen, waar je stress en angst ervaart en waar het lastig is om de volgende stap zelf te bedenken? De installatie schetst het gevoel dat komt kijken bij deze vragen en wilt samen met de bezoeker zoeken naar de antwoorden. 

'Als De Bus Niet Komt' werd gemaakt in opdracht van Critical Mass.

Snakes

met Wouter Ensink

Het beroemde spel Snake, maar met twee spelers in plaats van één. Draaiend op de Teensy, compleet met geluidseffecten, draaiend als een standalone apparaat. 


Watch on YouTube

Prikkeltest


Een oplossing voor mensen met autisme om hun 'filter' te trainen voor achtergrondgeluid in een drukke omgeving (cocktail party effect). De gebruiker kan een stem kiezen die een verhaal vertelt, tegelijkertijd met een achtergrondgeluid van een drukke bar. 


Watch on YouTube